Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2019 19:10 - Силата на глупостта в общественото мнение
Автор: mihailts Категория: Други   
Прочетен: 3139 Коментари: 6 Гласове:
31


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    А. Всяко обществено мнение е правилно или грешно . В двата случая или всички го подкрепят или то е с привърженици , противници и безразлични към него . Всяко правилно или грешно обществено мнение е силно с подкрепящите го и с безразличните към него . 
   Б. Човек разбира или не разбира дали някое мнение е правилно или грешно . Когато то е глупост , разбиращите мнението я разбират , а неразбиращите го не я разбират .
   Разбиращите някое мнение , което е глупост или :
   - искат да я разобличат;
   - искат да лъжат с нея ;
   - са безразлични към нея .
     Неразбиращите някое мнение , което е глупост или :
   1. Искат да разберат мнението , но или : 
   - не го разбират;
   - грешно го разбират .
   2. Не искат да разберат мнението , защото или :
   - вярват , че то е правилно или грешно;
   - не се интересуват , дали то е правилно или грешно , а се интересуват само дали ще имат полза или вреда от него . 
   3. Са безразлични към него .
      Като иска да постигне целите си , човек доброволно или недоброволно подкрепя или не подкрепя мнение , което разбира или не разбира , или е безразличен към него .
   Глупостта в общественото мнение е силна с подкрепящите я и с безразличните към нея . Пример: Безусловна истина е , че когато управляващите се определятс избори , с добри изборни закони се прави възможното за избиране на добро управление , а с лоши изборни закони се избира винаги лошо управление . Затова с лоши изборни закони не може да е избрано желаното от народа добро управление . С тази истина не е съобразено мнението , че ако всички гласуват , управлението ще е добро . Заради неговата несъобразеност то е грешно , а обявяването му за правилно , е глупост . Тази глупост е силна в общественото мнение за изборите за управляващи България с подкрепящите я и с безразличните към нея . Заради нейната сила то е грешно , като тази глупост е основа на предизборните кампании в България след 1989 година . 
   В. Преди 30 години беше сменено проваленото управление на България . С новото управление тя бързо стигна дъното на Европа и до днес уверено стои там . Затова то е лошо , като същността на изборните закони през този период е еднаква . Пример : не е избран нито един депутат , който не е свързан с партия . Затова тези закони са лоши и с тях управлението винаги ще е лошо . 
   Силата на глупостта " ако всички гласуват , управлението ще е добро " съдейства за отклоняване на общественото мнение за избиране на управляващи от причините за лошите изборни закони и за запазване същността на тези закони . Въпроси към подкрепящите тази глупост : 
   1. Защо истината за зависимостта на управлението от добрите и лошите изборни закони  не е в писаните от демократи учебници за изборите , а в тях е глупостта , че ако всички гласуват , управлението ще е добро ?
   2. Има ли  в България демократична цензура , заради която в централните медии не е истината  за зависимостта на управлението от добрите и лошите изборни закони , а в тях глупостта , че ако всички гласуват , управлението ще е добро ?








Гласувай:
31


Вълнообразно


1. eva666 - :-)) много д.избор..макар, и жесток../поздрави от мен,Джули
23.11.2019 19:39

общественото мнение + силата на глупостта
цитирай
2. kvg55 - mihailts,
24.11.2019 00:08
"Гениите идват и си отиват, а глупците остават".
цитирай
3. azazel13 - "Общественото мнение" ...
30.11.2019 17:00
"Общественото мнение" в 90% от случаите е инструмент използван от партии и корпорации и ни най-малко не отразява реалното обществено мнение по въпроса.
цитирай
4. dalida - Здравей!
06.12.2019 07:30
Обществото в настоящия момент е променено, променено е заради медийните изяви в платформите. В Интернет се изнасят данни, само да за се натрапва една и съща пропаганда, която няма нищо общо с нашия реален живот. Навсякъде във всички платформи, медии, гугъл пространства се "говори" за това, колко сме бедни и същевременно, показват тапите по границите ни, хората пътуват, харчат пари за летуване в чужбина, масово карат коли на изплащане,купуват се нови жилища с кредит. Кой народ ще си позволи тези прищевки, ако е толкова беден?
Приятен ден, приятелю!
Честит празник - никулден!
цитирай
5. zaw12929 - ПО ГОЛЯМА ПОЛЗА ЩЕ Е ДА СОЧИМ УМНИ ИДЕИ
07.12.2019 11:01
ДОБРИТЕ НРАВИ ИЗИСКВАТ ДА УВАЖАВАМЕ ЧУЖДОТО МНЕНИЕ, А НЕ ДА ГО РАЗОБЛИЧАВАМЕ. ЗАЩОТО Е РАЗЛИЧНО, И ДА ГО ОПРЕДЕЛЯМЕ, КАТО ГЛУПАВО- ЗА ДРУГИТЕ. НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СЧИТА ЗА АРБИТЪР. ДАЖЕ БОГ НЕ ГО ПРАВИ ДАЛ НИ Е ПРАВОТО НА ИЗБОР.
АКО СЕ ЗАНИМАВАМЕ С ОПОВЕРГАВАМЕ ЩЕ СЕ ИЗТОЩИМ. А И НАЙ ГЛУПАВИТЕ ИДЕИ ИДВАТ ОТ ГЛАВАТА НА ЕС- ТЕ СЕ ЗАНИМАВАТ САМО С МЕТОДИ ЗА ОГЛУПЯВАНЕ НАСЕЛЕНИЕТО НА ОБЩНОСТТА ЧРЕЗ НЕПРЕКЪСНАТО ВНЕДРЯВАНЕ ЛИБЕРАЛНИ ЦЕННОСТИ- НАИ ВРЕДНИ ГЛУПАВИ ИДЕИ РАЗРУШАВАЩИ ИСТИНСКИТЕ ЦЕННОСТИ - ЦЕЛ- ГЛУПАВИТЕ СЕ ИЗМАМВАТ ЛЕСНО.
ПОЗДРАВ ЗА УССИЛИЯТА... С ДОБРИ НАМЕРЕНИЯ!
цитирай
6. batogo - !!!:))) Поздравления, приятелю!
02.06.2020 18:45
Според скромното ми мнение, осъзнатите винаги гласуват за онова, което е полезно за развитието на Цялото, защото знаят, че полезното за за развитието на Цялото го прави хармонично, полезно и за тях, като части от него.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mihailts
Категория: Други
Прочетен: 667079
Постинги: 162
Коментари: 601
Гласове: 27317
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031