Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2018 10:24 - Социалните мрежи са в ръцете на психопати
Автор: miladinova Категория: Други   
Прочетен: 6802 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 03.09.2018 10:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg




Не знам как да ги нарека - програмисти ли са, техните шефове ли са виновни, но са абсолютни психопати. Уж влизаш в социална мрежа за да ти е приятно, а те започват да те разпитват като в полицията. Даже по-лошо.

В предния постинг описах как трябваше да разпознавам снимки. Да бе, ще разпозная цветенцата на 5000 приятели. Тия програмисти мислят ли изобщо? Цялата работа беше да им изпратя телефон и данните от личната карта. Скоро не са ми ги искали, значи може да е имало и други оплаквания. Само полицията е оторизирана да иска такива неща. От социалните мрежи е направо престъпление. Невъзможно е да ми гарантират, че няма да злоупотребят. Не могат да ме убедят техните съобщения с обещания и клетви за дискретност. Да ги пробутват на баба си.

Сега са сменили тактиката. Искат потвърждение през имейл. Това поне е лесно. Само дето не им върши работа, защото ако някой е хакнал профила ми, много е вероятно да е проникнал и в имейла, нищо че са с различни пароли. Така хакера може да потвърди каквото си пожелае. Следователно от потвърждението по имейл има само един резултат - създава излишни затруднения за добросъвестния потребител. Мерси, господа програмисти, много сте "умни".

Измислили са и нещо друго, което вече е сериозен проблем - понякога искат смяна на имейла, паролата или двете заедно. Що за простотия? Наистина ли очакват периодично да сменям имейл и парола? Представете си какво става като се регистрирате в няколко социални мрежи. За всеки профил отделна парола и за всеки от тези профили - различен имейл с различна парола. Само това е достатъчен тормоз. А ако трябва да ги сменяш периодично? Истинска кретения!

Много мислих и ето какво измислих. Програмирането затормозява мозъка и пречи на мисленето по останалите направления. Затова смятам, че едни хора трябва да се занимават с програмиране, а други с политиката на дадена социална мрежа. Така гафовете и недомислиците ще намалеят. Програмистите са като шахматистите или математиците - главата им ври и кипи от цифри, затова изпитват затруднения за всичко останало. Не искам да ги обидя, но това просто е факт.



   



Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. barin - Здравей, miladinova. Има манип...
03.09.2018 12:51
Здравей, miladinova. Има манипулация с прочитането, гласовете, посещенията в социалните мрежи. Не съм доволен от много неща, включително и прехвърляне на данните от една социална мрежа в друга. Често едни приятели от linkedin се предлагат във facebook, после в tweeter. Има връзка между социалните мрежи. Рекламите са досадни и трудно се откопчва човек от тях.
Поздрави!
цитирай
2. miladinova - Здравей, miladinova. Има манип...
03.09.2018 13:10
barin написа:
Здравей, miladinova. Има манипулация с прочитането, гласовете, посещенията в социалните мрежи. Не съм доволен от много неща, включително и прехвърляне на данните от една социална мрежа в друга. Често едни приятели от linkedin се предлагат във facebook, после в tweeter. Има връзка между социалните мрежи. Рекламите са досадни и трудно се откопчва човек от тях.
Поздрави!

Да, социалните мрежи са навързани една с друга, уж за наше добро, а всъщност за да ни следят. Това не е тайна и вече на много места видях хората да го обсъждат с недоволство. Някои все още опитват да го отрекат, да позамажат, но няма да им минат номерцата. Всеки вярва на очите си. Ако не искат да загубят потребителите, социалните мрежи трябва доста да се променят, като опции и политика. Щото търпение до едно време, после чао. Не бих търпяла някой некъпан програмист със задръстен от цифри мозък да си играйка за сметка на моите нерви.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: miladinova
Категория: Други
Прочетен: 39247
Постинги: 8
Коментари: 15
Гласове: 153
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031