Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2017 12:47 - Лъжата за климата (Част 1)
Автор: zahariada Категория: Други   
Прочетен: 941 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 26.10.2017 12:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Лъжата за климата (Част 1)

Posted on септември 12, 2017 by TT-K

image

CO2 е една безобидна формула, която ни преследва от години. И проблемът е истинска лъжа – хилядократно ни я набиват в главите, за да се чувстваме виновни. Защото караме коли? Защото денонощно издишваме въздух? Искам първо да обясня, че въглеродният двуокис е напълно невинен и второ, че нашият климат изобщо не се е променил! Променя се само метеорологичното време и това ще продължава – както у нас, така и по света. Но това е огромна разлика, премълчаването на която ядосва мен, но не и отговорните фактори. Учени, политици и журналисти козируват и предано наливат вода в мелницата на климатичната измам – от нея печелят добре, докато я дискутират и подкрепят. Но дали всички? Да погледнем нещата по-внимателно. Климат е старогръцка дума и произлиза от klimein – кривя се, накланям се. „Криво“ може да бъде както времето, така и настроението ни. Говорим още за служебен или отпускарски климат и други подобни. И с какво напоследък свързваме подсъзнателно изпълненото с настроение понятие? С бедствието, с климатичната катастрофа, т.е. със страхови енергии. Съзнателно и несъзнателно искат да сплашат отделния индивид, отговорните фактори, управляващите, народите. „Климатичната катастрофа“ е „мръсната дума на десетилетието“, както сподели писмено с федералната канцлерка бившият метеоролог на ZDF д-р Волфганг Тюне. Обвинението и глобата се допълват и винаги залагат на страховете. При това днешните мащаби са огромни, а плашилата са подкрепени от сочни вестникарски заглавия и „перфектен“ снимков материал. Несериозни полуистини, извадени от контекста масмедийни предсказания и дори религоизно форсирани юдейско-християно-фундаменталистки апокалипсиси са предназначени да всяват страх сред лековрените. Всяка досегашна сделка от страната на неограничените възможности е успешно препродадена  на средностатистическия германски гражданин. Управниците знаят, че страхът никога не е бил разпространен както днес, защото е подсъзнателно раздухван от медиите. Затова повече от всякога е валидно правилото на Йохан Готлиб Фихте (1762 – 1814), велик литератор, професор по философия, съосновател на „немския идеализъм“ и автор на произведението Основи на цялото наукоучение. Той е коренно различен от известния си шотландски колега Адам Смит. Според Фихте „Всеки страх изчезва, ако го преследваш неотклонно“. Именно така искам да се преборя с толкова раздувания парников ефект, като ви запозная с различни научно обосновани мнения. Какво включва изкуствено създаденото плашило на т.нар. климатична катастрофа? Най-общо три лъжи:
  • Лъжата за парниковия ефект. Днес живеем в отшумяващата ледникова епоха. Всички учени го знаят и го пише във всяка енциклопедия;
  • Лъжата за CO2. Известо е, че въглеродния двуокис съставлява по-малко от 1 процент от земната обвивка – но всички учени просто лъжат.
  • Икономическата лъжа. Жадните за поръчка производители на атомна енергия изнамират „климатичната катрастрофа“, за да ограничат доброволно производството на нефт по финансови причини и с продажбата на индулгенции под формата на емисионни права да сключат най-голямата сделка за всички времена.
Най-напред да се запитаме: Cui bono? – кого ползва това и кой печели от лъжата за климата? Съществува международна търговия с емисионни права. Който изхвърля във въздуха CO2, се нуждае от сертификат, но очакваният от задкулисните касиери финансов бум от търговията с международното право на замърсяване междувременно не даде резултат. Оттегли се и Канада, защото повечето държави са наясно, че се използват измислени, фалшиви платежни средства, които са плод на изнудване и целят показност. Всички досегашни световни климатични конференции са безуспешни, защото всъщност никой не иска да яхне глобалната измамна въртележка. На 28 ноември 2011 г. двуседмичното шоу стартира отново в южноафриканския град Дърбан с цифром и словом 15 000 (!) участници. Но и на този 17-и климатичен форум на ООН парата отиде в свирката – следващият планиран за 2015 г. В заключение бих казал – просто забравете. Сега някои от вас вътрешно ще оспорят „несериозното“ ми изложение, защото вероятно са попаднали в добре подготвения капан на CO2 и са приели сериозно тази измислица. Ще се опитам да внеса повече яснота с не толкова познати аргументи. Следва продължение… Източник: Откъс от книгата на Ян ван Хелсинг и компания „Политически некоректно“ – написал темата Йоханес Холей



Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39748607
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031