Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2020 14:42 - КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ - ОПИТ ЗА ПРОГНОЗА
Автор: zaprehoda Категория: Бизнес   
Прочетен: 2972 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 10.08.2020 14:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Моята цел е постигната вече! В сърцето на тирана аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравей. А Русия – нека заповяда!"

Според Захари Стоянов това са думи на Бенковски, казани след разгрома на Априлското въстание.

Днешните протести и те май са вече люта рана. Едва ли ще заздравее. Въпросът е кой ще заповяда. Е, едва ли ще е Русия, както ни плашат някои. По-нормално е това да е служебно правителства – с премиер нямащ симпатии към Русия. Има подозрения даже, че може да бъде поканен Иван Костов. Доказателството е, че в момента, когато пиша тези редове, и по "Европа", и по Канал 3 едновремено върви разобличаване на бившия син премиер. Що ли?

Може би най-реалистичен е Томислав Дончев – оставка в края на септември /мъжка дума/ с работещо дотогава Народно събрание.

Ако някой смята, че нещата ще се върнат в изходна позиция – след още обещания за 13 и 14 заплата на чиновниците, примерно,  или по 50 лева за пенсионерите за още три месеца, значи живее в измислен свят.

Бойко Борисов ще подаде оставка – съвсем скоро. Честта ще се окаже по-силна от Валери Симеонов. Така и ще остане с по-добро име в историята. Теоретично може да има още един опит за печелене на време с някакво измислено правителство начело с Деница Сачева, примерно, което е резервен вариант още отпреди протестите.

Протестиращите обаче няма да се приберат, докато Гешев не подаде оставка. Това е голямото сражение. В Гешев са инвестирани много пари и надежди. Сигурно и тук обаче има готов резервен вариант.

Който и да бъде номиниран и избран за нов главен прокурор, ако ще да е най-честният, той ще бъде подложен на корупционен натиск, както се казва, на който българин трудно може да устои.

Служебните министри ще бъдат разпъвани на кръст - само и само да не започне бързо разследване на скандалите, които доведоха до протестите: парите в чекмеджето, твърденията  на Божков за предавани милиони, къщата в Барселона и т.н. Някои министри ще бъдат купени. На останалите Антон Тодоров ще разкрие ужасяващо минало.

Ако обаче се открият неща, които да направят невъзможно възпроизвеждане на сегашното статукво след изборите, може да се появи ново издание на "Шайката..."

След евентуалната оставка Борисов ще тръгне да обикаля България, за да прочисти партията от "дерибеите" – така се закани, но ще се окаже, че вече е късно. Цветанов вече е минал.

Борисов изрази съжаление, че не е ходил на гости на никой кмет, областен и т.н. Вероятно е щял да види как живеят. Дали някои от тях вече не се местят в едностайни апартаменти – а мезонетите и къщите не се прехвърлят на роднини?

Къде ли ще го приеме Севда?

През месеците до изборите основна мишена на медиите, които се свързват с Пеевски, ще бъде Христо Иванов. До изборите ще бъдат публикувани поне 300 разобличаващи материала. Както и преди 4 години.

В "ПИК" ще се разкрие отдел "Христо Иванов" – ако вече не е разкрит. И отдел "Слави Трифонов". Дългия - за добро или за лошо – е непресказуем. 

Патриотичните сили ще се радикализират и ще се върнат към послания отпреди да станат коалиционни партньори – на дневен ред в предизборната им борба ще бъдат "циганизацията", "турцизацията", софийската джамия да стане музей, Мусала да се прекръсти, ще ни плашат с болестите, които разнасят бежанците /ако се появят отново/ и т.н. 

Ами ако не влязат в парламента? Трябва да им се помогне.

Циганите пак ще станат структуроопределящ фактор май.

Ако се формира ново мнозинство, ще тръгнат нови протести. Студентите от чужбина вече ще са се прибрали и тогава ще излязат нашите студенти. Само че те не са видели истинска демокрация и са обучавани от кадри, които са израстнали в нашата си номенклатурна система. Някои от тях са били и ченгета...

Така че следващото лято нищо чудно на Орлов мост студенти да викат не "Мутрите вън", а "Соросоидите вън". Включително "студенти" от Пернишкия университет.

Ситуацията днес прилича на пандемията. Да ни хваща по-бързо: да се разболеем, да оздравеем, да натрупаме антитела...Че ни писна да гледаме протести по телевизиите.

Който и да дойде обаче, само след няколко месеца системата на калинките ще започне да се самовъзпроизвежда. Както стана през 97-а, примерно. И преди това, и след това.

Системата е описана още от дядо Вазов. След всяка победа на избори вървят "партизаните" и си искат служби...

Но поне през тези няколко месеца ще се радваме, че нещо се е променило...

Който има други предположения, да ме корегира...



Гласувай:
6



1. kossef - И ти ли прогнозираш...
11.08.2020 15:07
че сегашната мафия неминуемо ще... се (само)замени с настоящата мафия... Мам... му от такъв нихилизъм. И защо?...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaprehoda
Категория: Бизнес
Прочетен: 9454716
Постинги: 999
Коментари: 6456
Гласове: 8615
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031